Bu haber 11 Kasım 2010, Perşembe 15:31 tarihinde eklendi.
YER GÖSTERİN ...
ANDEZİT ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ
BASIN AÇIKLAMASI
"YER GÖSTERİN "
Son dönemde Mogan Gölü’ne zarar verdiği yolunda basına konu olan andezit taşı üreticileri adına, Andezit Üreticileri Birliği Başkanı Bayram Dursun Basın Açıklaması yaptı. Yaptığı basın açıklaması ile yetkililerden yer göstermelerini de isteyen Dursun Gölbaşı’nın en önemli değerlerinden olan Andezit Taşı’na herkesin sahip çıkmasını istedi . Çevreye verilen zarar nedeniyle 31 bin tl ceza kesilen andezitçilerin aynı zamanda ekonomik krizinde etkili olduğu bu dönemde çok daha zora girdiklerini ifade etti. .
ANDEZİT ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ
BASIN AÇIKLAMASI
Yıllardır Gölbaşı’lı Andezit taşçıları olarak, ekonomik, istihdam ve tanıtım anlamında Gölbaşı’nı bir marka yapmanın kıvancını yaşıyoruz. Andezit Taşı Türkiye’nin doğusundan batısına kadar çevre düzenlemede, cephe giydirmede, kullanılıyor. Hatta uygulamalarımızda Osmanlı ve Selçuklu motiflerini andezit taşımıza işleyerek yaşatmaktayız.
Bütün dünya genelinde etkisini gösteren ekonomik kriz ülkemizde de yaşanmış, bu ekonomik krize andezit sektörü de ortak olmuştur. Kriz bitimiyle birlikte andezit üreten fabrikalarda üzerinde yaşadığımız çevreye zarar vermemek için arıtma tesislerini kurarak, çalıştırmaya başladı.
Andezit üreticileri yıllardır döküm sahası olmadığı için, fabrikada üretim sonrası oluşan atıkları taş çıkarttığımız alana bıraktık. Ancak kış şartları ve yolların düzgün olmayışı nedeniyle bu atıkları taşların çıktığı bölgeye çıkarmakta zorlanıyoruz. Bu nedenle bazen kısmi olarak harici yerlere döküm yapılmıştır. Bunun akabinde de üç fabrikamıza 31 bin TL ceza yazılmıştır. Bu durum zaten ekonomik sıkıntı içinde olan andezit üreticilerini zora sokmuştur.
Bir döküm sahası oluşturulması için valilik ve büyükşehir belediyesi ile görüşmeler uzun süreden beri devam ediyor. Döküm sahasının oluşturulması için yaptığımız görüşmeler olumlu geçti ve son aşamaya gelindi. Andezit üreticilerine döküm sahası yeri gösterildiği an, bu tür sorunlarda ortadan kalkacaktır.
Mogan Gölü ve Andezit Taşı hepimizin ortak değeridir ve bu değerlerimize hep birlikte sahip çıkmalıyız. Eleştiri yapılırken somut önerilerinde geliştirilmesi gerektiğin düşünüyorum.
Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek, Gölbaşı Andezit taşını Türkiye tanıtan değerli bir şahsiyettir. Sayın Melih Gökçek’in yaşadığımız çevreye oldukça duyarlı bir belediye başkanı olduğunu biliyor ve bu yönünü can-ı gönülden takdir ediyoruz. Eminim ki Sayın Melih Gökçek, bir döküm sahası oluşturarak, bu sorunu da ortadan kaldıracaktır. Bu konuya tüm kurumlarımızın da desteklerini ve ilgisini bekliyoruz.
Bu vesile ile Andezit Üreticileri ile Gölbaşı halkının mübarek Kurban Bayramını kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyoruz.
Bayram Dursun
Andezit Üreticileri Derneği Başkanı
|